Fodervärd

Som kattuppfödare har vi flera fertila honkatter hemma. Därför är det svårt att ha fertila hanar och även för många honor, i samma hus. Som fodervärd gör man ett fantastiskt arbete, som underlättar mycket för oss uppfödare, i vårt arbete att föda upp rastypiska och friska raskatter. 

Älskar du katter, har tid och intresse av att ta hand om en katt, ev. även kattungar och är kanske intresserad av utställning? Bor du dessutom i, eller i närheten av, Skåne och inte har några andra fertila katter hemma, då är du en perfekt fodervärd. 

Som fodervärd tar du hand om en katt, som jag som uppfödare äger. Du tar hand om katten, som om den var din egen. Men låter den inte gå fritt utomhus. Du betalar för kattens mat, kattsand, klätterträd och leksaker. Du lånar ut katten till mig, för utställningar och veterinärbesök.

Är det en honkatt som du är fodervärd till, vill jag att katten får 2 kullar med kattungar. Du tar hand om kattungarna, tills de kan flytta och tar även emot kattungeköpare. 

Är det en hankatt som du är fodervärd till, vill jag normalt använda honom till 5 parningar, som resulterar i levande kattungar. Parningarna sker oftast hemma hos hankatten men kan även ske hemma hos mig, om det fungerar bättre för fodervärden. 

Som ägare till katten står jag för alla kostnader som har att göra med avel och utställning. Självklart kommer jag att hjälpa och stötta dig under hela tiden och vi kommer att skriva ett fodervärdsavtal för att tydliggöra vem som gör och betalar vad. När antalet överenskomna kullar eller parningar är klara, kommer katten att skrivas på dig och du blir ägare till katten.  

Känns detta som något för dig? Tveka inte att höra av dig till oss på purrloinskatt@gmail.com