Nyheter

Idag har Marshall varit hos veterinären och blivit HCM- och PKD-skannad. Han tog prov på FIV och FeLV och även testikelstatusen kontrollerades. Häromdagen fick vi svar på hans DNA-tester. Alla tester var bra. Se mer på Våra katter - Hanar.

Nya titlar

21.09.2019

Vi är på kattutställning i Köge. Idag fick Herr Nilsson cert och blev Premier. 😍🏅 Ceti fick cert och blev Grand Internationell Champion. Hon blev även BIV och blev nominerad till panel. 💖🥇

Vår nya avelshane, Pandion flyttade in idag. Han är en fin svarttabby kille på 13 veckor och son till vår Stepka. Han är en social och orädd liten kille, som snabbt huserade i hela huset.

Idag kom beslutet från Länsstyrelsen i Skåne. Vi har fått tillstånd att hålla katt, föda upp kattungar samt sälja dessa. Länsstyrelsen bedömer att vi uppfyller kraven i 6 kap. 4 § i djurskyddslagen (2018:1192) . Dnr: 282-9472-2019

Helgen 11-12 maj var vi på utställning i Birkeröd i Danmark. På lördagen blev Ceti BIV, NOM och Internationell Champion. På söndagen blev Ceti BIV, NOM och BIS!

Det har den senaste tiden upptäckts flera Sibiriska katter med PKD. PKD är en ärftlig sjukdom som finns hos alla kattraser. Sjukdomen diagnostiseras med ultraljudsskanning och innebär att katten får flera cystor på njurarna. En drabbad katt har cystor redan från födseln men först på katter som är äldre än 10 månader, syns de tydligt vid skanning....

Herr Nilssons förra familj hade allergi och kunde inte behålla honom. Trots att han blev kastrerad och familjen provade både direkt efter kastrering och efter 6 veckor, så fungerade det tyvärr inte. Men nu verkar det som att Herr Nilsson har hittat sin familj och sitt för-alltid hem.

Idag flyttade Zuma till sitt nya hem i Solna.
Igår lördag, flyttade Rocky, eller Skorpan som han kallas nu, till Nässjö.
I tisdags flyttade Rubble, eller Oliver som han kallas nu, till Kungsbacka.
Förra lördagen flyttade Chase, eller Zeb som han kallas nu, till Linköping.
De har fått fantastiska hem, med familjer som älskar dem, alla 4. ❤😸...

Tiden springer iväg och snart kan våra kattungar i Paw Patrol-kullen flytta till sin egna hem. Kattungarna kommer vara minst 12 veckor, vaccinerade två gånger, id-märkta, veterinärbesiktigade, vana vid andra katter och hund. De har stamtavla, 3 års dolda-fels-försäkring i Agria och är mask-kollade.

2-3 mars 2019 var vi på kattutställning i Danmark igen. Denna gång var vi i Dragör och hade återigen med oss d'Artagne Marnie och SE*Gyllenlööf's Ceti.